Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2010 12:02 - Изходът от кризата в ляво
Автор: alexandertomov Категория: Политика   
Прочетен: 24868 Коментари: 40 Гласове:
19

Последна промяна: 26.04.2010 14:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

По време на своето управление през последните 20 години, ръководството на БСП води страната към кризи, които причиняват на народа колосални загуби. Три провалени правителства, милиарди разграбени държавни фондове, продължаваща корупционна практика – всичко това е синоним на огромен политически провал.

Каква е основната причина и какъв извод може да се направи:

Дълбоката причина за всичко това е, че БСП остана единствената комунистическа партия в Европа, която не се реформира докрай. Реформите на тази партия не само закъсняха, но и бяха частични, противоречиви и козметични.

Запази се старият принцип „патриции и плебеи” – определени кръгове от старата висша номенклатура и техните биологически наследници, висшия ешелон на ДС с патрицианско високомерие не се интересуват и до днес от основните искания на обикновения гражданин. Вместо да работят за просперитета на държавата, те оформиха кръгове и групи, които със завидно безочие нарушават всички закони и единствената им идея е да ограбват националното богатство.

Забавяне на структурните реформи  и приватизацията в периода 1990 - 1997 г. – управлението на БСП в този период ще се запомни с безконтролно ограбване на държавните предприятия, на разгръщането на мащабна престъпност, на диво първоначално натрупване на капитали. Причината за това бе заграбването на близки до БСП лица на големи финансови средства, формирането на т. нар. икономически групировки. Всичко това става с активна разработка на кръга около Луканов, които саботираха реформите и отблъснаха едрите чужди инвеститори, за да могат да оформят родна олигархия от партфункционери ченгета и мутри. С често фалшиви лицензи бяха създадени 23 нови банки, чрез които бе изтеглен и „усвоен” финансовият ресурс на предприятията и гражданите. В резултат  - в началото на 1997- се развихри хиперинфлация – съпоставима само с Германия от 1924 и Югославия от 1993г.

„Масовата приватизация” от 1996 направи свръх богати между 200 и 300 семейства. За редовите граждани -  „нищо, но от сърце”- голяма част от „приватизираните предприятия” е разпродадена, а работниците уволнени.

За периода 2003- 2009 г. правителствата на С. Сакскобургготски и на С. Станишев са извършили близо 5 000 сделки за замяна (в натура) и 450 000 дка земя и 37 000 дка гори. Тоест „кръговете” на „висшите” хора ограбват държавата с над 6 млрд.лева с прякото участие на българското правителство.

Създаденото „братство” между старата висша номенклатура и техните биологически наследници, висшия и среден ешелон на ДС, както и магистрати направи възможно:

-                      продажбата на БТК на безценица с разлика от 2 - 3 млрд. лева;

-                      продажбата на ЕРП в ущърб на държавния интерес;

-                      сделките в енергетиката и заплащането на гигантски  комисионни за проектите „Цанков камък” и АЕЦ Белене

-                      продажбата на Пловдивския панаир

     И нещо повече – създаде сред елита чувство за безнаказаност, откъсване от живота и изискванията на милиони българи. Разрушен бе основния държавен постулат – равенството, механизмът за контрол и самоконрол на обществото.

БСП трябва да бъде оставена сама да прецени себе си и собствените си грешки, причините за разгърналата се корупция по висшите етажи на властта. Досега БСП не само че не признава тези грешки , но и продължава да изразява доверие към лидера си и своето ръководство.

Европейското ляво управление на България е възможно само от лидери и граждани – равнопоставени и взаимно уважаващи се. От хора, за които законът не е „врата в полето”, а норма на живот. Без да забравяме миналото, трябва се борим модерната левица да осъществи коренна промяна в социалните и политически стандарти: доходи, здравеопазване, образование, социално подпомагане. Завършване на изграждането и функционирането на правоохранителните и правораздавателни институции – полиция, съд и прокуратура, които да не са удобни инструменти за властимащите и олигарсите.




Гласувай:
21


Вълнообразно


1. анонимен - време е
26.04.2010 12:09
Вече е време и малка България да излезе от блатото на уродливото наследство на посткомунизма. Твърде дълго и твърде мъчително се разделяме с миналотол Червено виолетовите "другари" никога не могат да изкупят вината си пред българския народ. Затова този народ трябва още по-категорично да произнесе присъдата си над корумпираната върхушка.
цитирай
2. анонимен - пълна промяна
26.04.2010 12:16
БСП трябва да сменят лидера си и почти цялото ръководство на ВС на партията. Тогава ще видим...
цитирай
3. анонимен - посмъртно
26.04.2010 12:17
тия подписки дето ги събират - това са поредните глупости. Станишев е посмъртен секретар на ЦК на БСП
цитирай
4. анонимен - mavzoleyat
26.04.2010 12:18
kogato edin den si otide, sypartijcite 6te postroyat mavzolej na Stani6kata. Za da ostane zavinagi v syrcata na bspari
цитирай
5. анонимен - БСП имат кадри
26.04.2010 12:32
за разлика от "десните"
цитирай
6. анонимен - Всяко едно правителство е крало, ...
26.04.2010 12:37
Всяко едно правителство е крало, краде и ще продължава да краде. Това е константна величина.
цитирай
7. анонимен - А този бспар Георги Гергов ще ни р...
26.04.2010 12:40
А този бспар Георги Гергов ще ни разказва, че е света вода ненапита. Пловдивският панаир сигурно го получил по наследство, а?
цитирай
8. анонимен - чистка
26.04.2010 13:07
Авторът е прав - за да функционира добре, БСП трябва преди всичко да се "прочисти" от номенклатурата. Но ако изгони всичките комунисти от редиците си, от нея едва ли ще остане нещо.
цитирай
9. анонимен - наглите
26.04.2010 13:11
И имат наглостта да критикуват сегашното правителство. Вижте вие какво направихте с държавата, крадливи комунисти!
цитирай
10. анонимен - Станишев, Масларова, Димитров, ...
26.04.2010 13:14
Станишев, Масларова, Димитров, Райнов, Битолски, Гергов, Гагаузов, Георгиев (Батко)...списъкът е безкраен и се попълва всеки ден. Това ли е политическият елит на България? Ако да, отивам да се гръмна.
цитирай
11. анонимен - по горе прочетох
26.04.2010 18:55
че за разлика от сините БСП имали кадри,ай сиктер бе те ако имаха кадри СПОСОБНИ да решават проблемите на държавата нямаше да сме НАЙ БЕДНИТЕ в европа.Кой кадър на БСП е дошъл от частния сектор,един ми посочете,Станишев ли,Масларова ли,оооооооо извинявайте забравих за Румен Петков,този е голям бизнесмен.
цитирай
12. анонимен - мнение
26.04.2010 19:13
Старата номенклатурата в БСП няма да позволи да бъде изместена от позициите си защото се надява че един ден отново ще е на власт и ще има още лапане! Както се вижда позициите вБСП се предават на синове,внуци и тн. и други хора едва ли ще могат да припарят до ръководните й постове ! Тя се е превърнала в партия на наследството -по презумпция. Аз невиждам кой ще ги съди и осъди тъй като те са пуснали пипала и са навсякъде, и са разсеяни като ракови метастази! Всички други новопоявили се партийки са камуфлаж на партийната номенклатъра на БСП. Вижте че при тях е пълно с комунисти и тук там с някой балък за разнообразие . Народът се лъже и отива да гласува за всяка новопоявила се партия а всъщност гласува отново за комунисти ! Излизането от това положжение може да стане по един единствен начин- познайте какъв ? Нотова няма да стане при овчедушието което ни е обхванало.! Така че комунизма е жив и ще продължава да живее и ни ограбва и тормози. Това е страната ни ""Аборигения""!
цитирай
13. анонимен - Единствения вариант да се освоб...
26.04.2010 19:15
Единствения вариант да се освободим от червените ескадрони е да ги качим по стълбовете, ама през един, през един , за да не могат да си говорят! Друго спасение от червената юдео-масонска върхушка няма!
цитирай
14. анонимен - Пак търсите лесна жертва
26.04.2010 19:34
За пореден път се убеждавам колко са жалки българите!!!
Вечно търсят лесната жертва. Мразят и заплашват единствено фигури, които трудно могат да се защитят. Така беше с Жан Виденов, така е сега и със Станишев. Не ги защитавам. Не са ми симпатични. Комсомолчета някакви. Обаче НЕ СА МУТРИ. Я се опънете и опълчете на действащите мутри и мафиоти. Те нямат нито идеология, нито партиен цвят. Ама ви е шубе, нали? Щото Виденов или Станишев няма да ви пратят хора с чукове да ви пребият, няма да ви ровят за IP адресите, няма да ви пращат данъчни и прокурори, докато ви изфабрикуват обвинение и ви тикнат в затвора нали? Затова най-сигурно и най-демократично е да плюем по Станишев. Тати е добър, мама е лоша. Вярваме с искрена детска убеденост, (както в Дядо Коледа), че ако Станишев изчезне изведнъж и с него всичко лошо ще си отиде...Жалки сте, наистина.
цитирай
15. анонимен - БОРБАТА-ТОВА Е ВСИЧКО!
26.04.2010 21:21
Всичко в тази статия е абсолютно вярно!Има нещо ,което пропускате и то е страшно важно-ЖЕЛАНИЕТО!Желанието за свобода и нормален живот,подобен ,на този в нашите съседи,Гърция,Турция,Унгария,Словения и т.н.!НЯМА БОРБА-няма стремеж, за просперитет и самоутвърждаване в нацията,няма активно противопоставяне на несгодите в страната!Има ,само едно мрънкане и вечно гледане назад и тъпото неразбиране на един безспорен факт-че...нищо не се дава даром!!!ЗА ЩАСТИЕТО-ТРЯБВА ДА СЕ БОРИШ,ЗА ДА ГО СПЕЧЕЛИШ!
ТОЗИ,КОЙТО НЕ СЕ БОРИ-ТОЙ ПРОСТО ЗАГИВА,ИЗЧЕЗВА ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА!
АКО НЕ СЕ БОРИМ ЗА СЕБЕ СИ И СОБСТВЕНОТО СИ ДОБРО...ПРОСТО ЩЕ НИ НЯМА!
ИДВАТ ДРУГИ,...ПО-БОРБЕНИ И ПО-КАДЪРНИ!ТОВА Е ЕСТЕСТВЕНИЯ ПОДБОР НА ПРИРОДАТА-ТАКЪВ Е НЕЙНИЯ ОСНОВЕН ЗАКОН!...ТРЯБВА ДА ГО СПАЗВАМЕ,АКО ИСКАМЕ ДА ОЦЕЛЕЕМ, КАТО НАРОД И НАЦИЯ!ПРОСТО ,НЯМАМЕ ИЗБОР!!!!!
цитирай
16. анонимен - БСП имат и кPадLи
26.04.2010 21:23
БСП имат кадри NO i
БСП имат кPадLи

Ta do sa KRADLITE ni ebaa mamata.

Ostanaloto e Matrial, i za tva ni upravliava bodyGAD, GeiNeralyt bash kiutek kara poias pehlivan Sersem
цитирай
17. анонимен - абе
26.04.2010 22:11
Сашееееее, що не млъкнеш?
цитирай
18. monaliza121 - Браво!
26.04.2010 22:36
анонимен написа:
Всичко в тази статия е абсолютно вярно!Има нещо ,което пропускате и то е страшно важно-ЖЕЛАНИЕТО!Желанието за свобода и нормален живот,подобен ,на този в нашите съседи,Гърция,Турция,Унгария,Словения и т.н.!НЯМА БОРБА-няма стремеж, за просперитет и самоутвърждаване в нацията,няма активно противопоставяне на несгодите в страната!Има ,само едно мрънкане и вечно гледане назад и тъпото неразбиране на един безспорен факт-че...нищо не се дава даром!!!ЗА ЩАСТИЕТО-ТРЯБВА ДА СЕ БОРИШ,ЗА ДА ГО СПЕЧЕЛИШ!
ТОЗИ,КОЙТО НЕ СЕ БОРИ-ТОЙ ПРОСТО ЗАГИВА,ИЗЧЕЗВА ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА!
АКО НЕ СЕ БОРИМ ЗА СЕБЕ СИ И СОБСТВЕНОТО СИ ДОБРО...ПРОСТО ЩЕ НИ НЯМА!
ИДВАТ ДРУГИ,...ПО-БОРБЕНИ И ПО-КАДЪРНИ!ТОВА Е ЕСТЕСТВЕНИЯ ПОДБОР НА ПРИРОДАТА-ТАКЪВ Е НЕЙНИЯ ОСНОВЕН ЗАКОН!...ТРЯБВА ДА ГО СПАЗВАМЕ,АКО ИСКАМЕ ДА ОЦЕЛЕЕМ, КАТО НАРОД И НАЦИЯ!ПРОСТО ,НЯМАМЕ ИЗБОР!!!!!



Докато сте анонимни ще се борите винаги и само за ОЦЕЛЯВАНЕ! Никога няма да има избор. 500 години още не са минали!
цитирай
19. rakurs - г-не
26.04.2010 22:43
БСП погуби идеологията си за пари,за какво ляво става дума?
цитирай
20. анонимен - Срамувам се от такива като Ирина Бокова
27.04.2010 00:28
Гордея се с идеите ,които изповядваха борците за свобода,братство и равенство и които ме сродяват с мъчениците на България преди и след 9-ти септември 1944 година.Те само условно се наричат комунистически,а онези които ги изповядват като свое верую-комунисти.Чистотата на тази идеология и нейната нравствена сила заведоха на бесилото и на растрел хиляди и не тези идеи и нраственост са причина за репресии и гонения след 9-ти септември 1944 година.
Не мога да приема,че някога в България е имало комунизъм.В действителност живеехме в условията на тоталитарно управление,което постигна много в икономическото и културното извисяване развитие на страната ни,където в голям обхват присъсваше и социалната справедливост.
Без съмнение през онези 45 години най-добри шансове за развитие имаха по рождение децата на Луканови,Бокови подобните им от висшата номенклатура.Те учехав престижните руски университети,не ходеха на бригади,не ходеха като останалите в казармата, само отбиваха номера на някое удобно и топло място.
Гголямата промяна на 10.11.1989 г.бе извършена от тези Луканови и Боковиз момчета и момичета за да запазят привилегиите си и да управляват.
Затова не ме изненадва интервюто на г-жа Бокова във в.Айриш тайм,в което заевява,че не е била комунист,а само по принуда член на БКП като намеква същото за баща си - едва не репресиран по времето на Тодор Живков.
Г-жо Бокова,Вие винаги сте живяли удобно и преди и след голямата промяна. А това което сте казали в споменатото интервю е голата истина,защото чистите и святи идеи на истинското комунистическо учение не са Ваше верую!
СРАМУВАМ СЕ ОТ ВАС!!!
цитирай
21. анонимен - сини очила
27.04.2010 01:28
интересно, за тези 20 години БСП е била управляваща година и половина, а в коалиция - още 4.

през цялото друго време са управлявали `демократи` - самостоятелно и в коалиция, под различни маски - чисти седерасти, коалиция със дпс, под маската на `царя` -

обаче на автора все социалистите му пречат

и що така?
цитирай
22. darkanion - попитах един приятел
27.04.2010 02:21
скоро има ли политически предпочитания. Той каза, че конкретно няма, но е ляв. попитах го защо, и той ми отговори нещо от сорта на "защото мисля, че хората са най-важната единица в държавата" или че просто е важно да се работи за това хората да са добре. В този смисъл, реторичен ли е въпросът ми: Лява партия ли е БСП?
Защото най-малкото, според това, което знам за нея и миналото й, изразите "ляво" и "ляво от политическия център" са станали като нарицателни за пошли, неработещи (добре), некомпетентни, бавни и общо взето безсмислени. Което не е така. Мисълта ми е, че заради пария като БСП се нарушава имиджа на нормални пол. термини.
„БСП не може повече да се изживява като пенсионер, който живее само със спомени, а трябва да бъде съвременник на бъдещето", Николай Петев.
Аз сега се усетих, че пак се казва, че няма да са съвременник на настоящето и реалността, а пак на нещо, което не съществува... Потресен съм общо взето.
И само още 1 въпрос: БСП нали съществува, за да се грижи да има социална справедливост и ред в обществото? Да няма експлоатирани, да няма огромни и несправедливи социални разлики...?
цитирай
23. minchomin - "По време на своето управл...
27.04.2010 07:19
"По време на своето управление през последните 20 години, ръководството на БСП води страната към кризи, които причиняват на народа колосални загуби" казва ТОМОВ.
Кризата е заложена в модела на социално-икономическото управление на страната. В криза ще бъдем до смяна на модела на управление и повишаване на съзнанието на хората, без значение кой ще управлява. За справки http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/03/18/svetovna-finansova-ikonomicheska-kriza-kodyt-koito-e-izhod-o.513437
цитирай
24. анонимен - Обществото само си е виновно, заради собствената си умереност и търпимост
27.04.2010 07:47
Най-страшното за един народ е когато Социалистите и Либералите вземат власта. Най-страшното за тези грабители са две неща: Крайно дясно и крайно ляво управление. И в двата случая ще се търси сметка за техните деяния. Що се отнася за Българската БСП: Какво искате от хора, които са се отказали от идеологията си? Те са способни да продадат собствените си родители за пари. ЧИЛИ е един прекрасен пример. Алиенде и неговата Социалистическа партия, Либералите, а и техните комунисти бяха отстранени, защото се започна голямото ограбване на националната икономика. За България е необходима силна националноотговорна партия, която да въдвори ред в настоящото безаконие на силните. Няма значение, дали са националкомунисти или крайно десни националисти. Средата никога неможе да създаде национална отговорност. Така наречените центристи са продължителна агония на разстроеното общество.
цитирай
25. thrasher - Една страна във края на Европа
27.04.2010 08:29
Една страна във края на Европа
разкъсана от всякъде е тя
оставена на турци и мангали
това е днес България

На власт са комунисти и евреи
но малко осъзнават днес това
че българи да сме - това е наща гордост
и нашата едничка свобода

и нека да възстанем всички заедно
един до друг - непобедима армия
и да изгоним мръсните чифути
за да си върнем нашата страна

цитирай
26. galatceq - "По време на своето управл...
27.04.2010 09:15
minchomin написа:
"По време на своето управление през последните 20 години, ръководството на БСП води страната към кризи, които причиняват на народа колосални загуби" казва ТОМОВ.
Кризата е заложена в модела на социално-икономическото управление на страната. В криза ще бъдем до смяна на модела на управление и повишаване на съзнанието на хората, без значение кой ще управлява. За справки http://minchomin.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/03/18/svetovna-finansova-ikonomicheska-kriza-kodyt-koito-e-izhod-o.513437
Най-после едно читаво мнение да прочета , другите толкова са се оплели в илюзиите на тази матричност ( за съжаление )
цитирай
27. kentoff - Там ви е мястото!
27.04.2010 09:39
На влака и в Сибир!
цитирай
28. mikino - Изходът от кризата в лявo????????????????
27.04.2010 10:14
МОЛЯ????
Айде "лявото" да си помисли, какво направи за 60 години с България и после да продължава да иска парче от баницата!!! Ако не се извини и не изплати греховете си да си ходи "у уево" през Черно море и към бившото СеСеСеРе!!!
Избиха каймака на българското общество, докараха си трактористите /нищо лично/ и съсипаха България! Като за капак на всичко докараха Монито, с обещания за имоти, да доограби каквото е останало и после СерЕжката да обере огризките! Не ги е срам!!! А тия, които ги подкрепят са с промити мозъци - зомбита със сметки в Швейцария или бедни пенсионери, които продължават да страдат за соца!
Извинявам се за резкия си тон, но ако "уевото" дойде на ни управлява аз лично, колкото и да обичам България, няма да издържа да гледам как я разпродават на руски пенсионери, този път наистина ще се замисля дали да остана....
цитирай
29. анонимен - Сашееееее, що не млъкнеш? Сашо е ...
27.04.2010 10:45
анонимен написа:
Сашееееее, що не млъкнеш?

Сашо е един от малката политици, които са се борили и продължават да се борят с партията на крадците и приватизатори. А партията на Томов, по никакъв начин не е участвала в управлението на тройната Ламя, точно обратно - винаги е била в опозиция.
цитирай
30. анонимен - не е виновно бсп
27.04.2010 10:47
не е виновно правителството на бсп а некадърните министри начело с бб особено тоя с правия път -тт -жалки смешници.що не си подадат оставките и да има нови избори-да видят кой ще гласува вече за тях.стига само с обвинения за станишев-той поне владее перфектно английски и е много умен а тези сегашните какво да кажем---немам думи.народа гладува и мизерува
цитирай
31. анонимен - ИЗХОД
27.04.2010 11:29
От какво, от къде, когато заплатите престанат да приличат на социални помощи, помощите на подаяния, когато престанем да мразим работодателя си ей така по принцип, когато престанем да лъжем ,че работим, когато престанем да симулираме оргазъм ,тоест че ни е хубаво, когато ни е гадно тогава ще намерим ИЗХОД и ще излезем ,
цитирай
32. анонимен - като излизаш
27.04.2010 11:42
Като излзаш от някъде винаги някъде влизаш, излязохме от социализъма/комунизъма 1989г и влязохме в анархията дива и сладка за същите тия социалисти/комунисти, сега да предположим , че излезем от анрхията къде ще влезем ?????????????????
цитирай
33. анонимен - гнус
27.04.2010 12:37
20г. гледаме как ни ограбват бандитите и не викаме полиция не се съпротивляваме не правим нищо , а да някои от нас просто избягаха в Германия , Англия, САЩ, и т.н.
цитирай
34. анонимен - БРЕЙ
27.04.2010 12:58
Томов ти си бил умен мъж бе , защо се занимаваше с такива кретени като Станишев, Дучето, Димтров и изобщо Кремиковци и ЦСКА, ГЛЕДАЙ СИ ПОЛИТИКАТА, хем ти утива ,хем кретените там също не липсват
цитирай
35. анонимен - Най-големите мутри в България
27.04.2010 20:11
са Жан Виденов и Станишев.Хотелите на Виденов не са по-малко от тези на Костов.Защо нашата журналистика непрекъснато ни занимава с хотелите на Костов, а за хотелите на Виденов мълчи?Така се създава мита,че Виденов бил честен, а видите ли Костов бил корумпиран.Истината е обратната, Виденов , а по-късно Станишев са най-корумпираните хора в България.
цитирай
36. анонимен - алооо
28.04.2010 18:18
изхода е следният всички от БСП в затвора
цитирай
37. анонимен - изхода е следният всички от БСП в ...
28.04.2010 23:07
анонимен написа:
изхода е следният всички от БСП в затвора

Не, не в затвора, а всички по стълбовете до 7-мо поколение- и напред, и назад! Това е единсвеното спасение! Както те постъпиха европейския интелектуален елит, така трябва да се постъпи и с тях!
цитирай
38. анонимен - Как да направим България просперираща европейска страна?
29.04.2010 11:01
Като започнем да мислим и действуваме като гражданите на развитите западноев-ропейски държави. За тези, които имат по-къса памет ще кажа, че социализация-та на капитала, хуманизацията на капитализма, капитализацията на наемния труд, социалната отговорност към хората, екологичното отношение към средата за оби-таване, редът и сигурността, интелектуализацията на технологиите и постига-нето на високото качество на производството, услугите и стандарта на живот като цяло бяха постигнати главно по времето на противостоянието на другия вид обществено-икономическа формация в рамките на т.н. социалистическа система т.е. наличието на страните около Съюза на съветските социалистически репуб-лики (СССР). Тези високи социално-икономически параметри и висок стандарт на живот бяха реализирани от представителите на капитала в не малка степен и по принуда, за да се потиснат левите политически движения в тези страни и особе-но комунистическите движения. По този начин капитализмът като обществено-икономическа формация получи по-голяма привлекателност за хората, живеещи и работещи в тези страни. Западна Европа получи привлекателния си облик главно под ръководството на правителства излъчени или доминирани от представители на социалдемократическите партии и с продължителното реализиране на социалдемократическите програми и политики. Изхождайки от всичко казано дотук смятам, че и България има крещяща потребност от такова управление. След разпадането на т.н. Социалистическа система се забелязва в глобален световен мащаб засилване на безпардонността и намаляване на социал-ната отговорност на капитала. Навсякъде се вижда този процес, в резултат на който дойде и глобалната финансово-икономическа криза. Тази криза категорич-но показа, че т.н. либерален пазарен модел е вече неприложим в съвременното световно пазарно стопанство, поради огромната парична стойност на формира-ните капиталови активи (материални и нематериални). За света става все повече потребно социалдемократическото управление!
цитирай
39. анонимен - Боже опази България от такъв светъл ум като Добрия Кумчо Вълчо.
05.05.2010 21:00
"Забавяне на структурните реформи и приватизацията в периода 1990 - 1997 г. – управлението на БСП в този период ще се запомни с безконтролно ограбване на държавните предприятия, на разгръщането на мащабна престъпност, на диво първоначално натрупване на капитали. Причината за това бе заграбването на близки до БСП лица на големи финансови средства, формирането на т. нар. икономически групировки......."
А сега цитатче изровено от чичко гугъл :"Александър Томов е свързан с Красимир Георгиев по две линии - чрез участието си в управлението на фондация “21 век” и като акционери във фирма “Булинвест груп” АД. Тя е регистрирана през 1995 г. с капитал 1 000 000. Лидерът на евролевицата и шефът на “7М” държат съвместно контролния пакет акции, тъй като и двамата участват с по 27% в капитала на дружеството. "
цитирай
40. анонимен - до 39
10.05.2010 11:29
без да съм му адвокат искам да ви питам нещо . Защо след като цяла България беше уведомена от медиите ,които слугуваха на Станишев , че Ал.Т. е източил Кремиковци. Цветан Цветанов заяви ,че не Ал.Т. , а Алексей Петров е източвал комбината? Какво трябва да се случи , може би същите медии да започнат да го възхваляват или да си посипят главата с пепел?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexandertomov
Категория: Политика
Прочетен: 252166
Постинги: 46
Коментари: 551
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031