Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2010 15:24 - Историческият провал на БКП/БСП
Автор: alexandertomov Категория: Политика   
Прочетен: 24762 Коментари: 54 Гласове:
29

Последна промяна: 13.05.2010 15:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

През изминалите 20 години БСП излъчи трима министър- председатели на България – Андрей Луканов (1990 г.), Жан Виденов (1994- 1997 г.) и Сергей Станишев (2005- 2009 г.). Силно бе влиянието на БСП върху правителствата на Л. Беров (1992- 1994 г.) и на С. Сакскобургготски (2001- 2005 г.). Може да се каже, че от 20 години преход, БСП е контролирала пряко управлението на държавата 10 години и още 5 е упражнявала много силно влияние.
               Резултатът от българският преход особено в сферата на икономиката е печален. Ние изостанахме от всички други бивши социалистически страни и в момента произвеждаме на човек от населението 2-3 пъти по- малко от тях. Страната ни остана най- бедната в Европа. Заплатите и пенсиите са най –ниските от всички европейски страни. Поради груби политически грешки бяха унищожени над 2/3 от икономиката. Разграбени бяха най- добрите земи и гори на България. Допусната бе огромна по своите мащаби корупция.
               За съжаление на хората със социално мислене в България, основен виновник за този исторически провал е Българската социалистическа партия. Ние не омаловажаваме провалите  и грешките на други управляващи партии като СДС и НДСВ, но фактите говорят, че най- големите кризи в България са предизвикани именно от БСП.

Няма по –силно доказателство за историческия провал на БСП от трите национални кризи предизвикани от правителствата ръководени от БСП.

През 1990 г. след продължителни демонстрации падна от власт и подаде оставка второто правителство на А. Луканов, съставено изцяло от представители на БСП. Настъпи продуктова криза. Премина се към купонна система. Опашките за горива и храни станаха ежедневие. За тази криза обвиняват лично А. Луканов и неговото обкръжение. Това обаче не е цялата истина. По- важното е, че консервативните сили в БСП не одобриха и не подкрепиха през септември и октомври 1990 г. предложените от своя премиер реформи за либерализация на цените и ускорена приватизация. В резултат- обща икономическа криза, липса на продукти, купонна система, срив на икономиката.

През февруари 1997 г. след няколкогодишно управление и отново след масови протести падна от власт правителството на БСП ръководено от Жан Виденов. Това правителство допусна:

-          най- голямата хиперинфлация на българския лев за целия ХХ в.;

-          срив на банковата система и верижни фалити на банки и фирми;

-          масово обедняване на населението;

-          обезценяване на основни фондове в цялата страна

През 2008 г., при управлението на правителството на С. Станишев и формираната „Тройна коалиция” Европейската комисия спря фондовете за България поради „корупция по висшите етажи на властта” и „злоупотреба  с европейски средства” – безпрецедентна мярка за страна- член на Европейския съюз. Последните разкрития доказват, че през периода 2005- 2009 г. страната наистина е станала обект на мащабни разхищения и кражби от страна на БСП и правителството на Тройната коалиция. Към това следва да добавим и неадекватната реакция на правителството по повод на глобалната икономическа криза. В Доклада на МВФ от 2009 г. се посочва че „правителството на С. Станишев не е дооценило силата и мащаба на икономическата криза”. Обратно на действията на всички други правителства, кабинетът на С. Станишев започна през 2007- 2008 г. масово разхищение на средства:

- за неефективни проекти, или такива с много продължителен срок на възвръщаемост;

- за необезпечени от бюджета инвестиции за около 2,5 млрд. лева;

В разрез с прогнозите на всички световни институции правителството на БСП прие за 2009 г. бюджет с прираст на Брутния вътрешен продукт от 4,7 на сто. Тази погрешна политика не беше следствие само на некадърност, а по скоро на измама. В края на 2009 г. се разбра, че брутният вътрешен продукт е намалял с над 5 на сто. Така приетият фалшив бюджет, обаче позволи на бившето правителство да харчи безконтролно бюджетни пари, които така и не бяха покрити от данъчните приходи.

Общият политически извод е очевиден:

При всички свои управления през последните 20 години, БСП е водела страната към кризи, причинила е на народа колосални загуби. Да се обяснява това с грешки на отделни ръководители, да се омаловажават тези грешки, да се оправдават с външни фактори и заговори е цинично и безотговорно. БСП трябва да понесе отговорността за тези провали.

Българският народ има правото да знае истината за прехода през последните две десетилетия.


Тагове:   БСП,   Станишев,   БКП,   луканов,


Гласувай:
32


Вълнообразно


1. анонимен - ох
13.05.2010 16:15
писна ми от БСП И ВСИЧКИ ТЕХНИ ПРОСТОТИИ СТИГААААААААААААААААА ПРИБЕРЕТЕ ГИ
цитирай
2. анонимен - ДА АМ НЕ
13.05.2010 16:28
Според БСП оообаче те изобщо не са се проваляли, те са си много добре планово ограбиха държавата и също така по план забогатяха до 9то коляно.
цитирай
3. анонимен - Ако е провал това да си осигуриш ф...
13.05.2010 16:31
Ако е провал това да си осигуриш финансово фамилията до 15 коляно... бих искал и аз такъв провал за всекиму!
цитирай
4. анонимен - именно
13.05.2010 16:39
така де провал за държавата България и успех за фамилиите на отбрани и селектирани комунистически барони
цитирай
5. анонимен - Аз
13.05.2010 16:51
Няма по голями душмани на българския народ от комунистите! И когато сме били под турско робство не е имало такива издевателства над народа ни.Спомнети си Белене, Скравена, където са ги избивали с лопати и са хранили свинете с труповете. Да не говорим за икономическия геноцид- вече повече от 70 години, голяма част от народа са мизерствали и сега благодарение на тяхното управление без войни през този период сме по-бедни дори и от сърбите, които бяха в няколко воини при разделянето на Югославия, и сега са в пъти по-добре от нас, с по-големи заплати, хубави пътища, пълни магазини с качествени храни и дрехи. А ние сме по-зле и от една нищо и никаква Македония и няма изглед да се оправим скоро. И всичко това благодарение на комунистите, които ни обещаваха светлото бъдеще,и сега техните внуци, завършили на запад са собственици на банки, предприятия, други са депутати, министри и т.н. Така, че благодарим ти Партио любима. Така, че тъпаци гласувайте отново и отново за любимата ви партия, която ви е.. мамата поколения напред!
цитирай
6. анонимен - ?
13.05.2010 17:05
Защо ги търпим комунягите още????????????????
цитирай
7. анонимен - тото
13.05.2010 17:28
Може ли да дам линк към тази тема в един от коментарите в днес бг понеже си го казал много добре а и местото което дават за писане там е колкото за бог да прости?
цитирай
8. анонимен - QUI BONO ??? (лат. Кой има интерес) ???
13.05.2010 17:29
Джон Кенет Гълбрайт беше един от първите, които предупредиха: “Аз внимателно подбирам думите си, това което искате да правите е лудост”.

Обикновенните хора разбират на свой гръб, че: Решаване проблемите на социализма не става чрез реставрация на капитализъм.
цитирай
9. анонимен - Петата колона в България
13.05.2010 17:36
Крайно време е да се разбере в България,че всичките леви и комунистически формации, изповядващи русофилство и славянска привързаност,не са нищо повече от ПЕТА КОЛОНА НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ И ПРОВОДНИЦИ НА ПОЛИТИКО-ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, НА ЕДНА СВРЪХСИЛА,ЖЕЛАЕЩА ДА ВКЛЮЧИ БЪЛГАРИЯ В СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРЕДЕЛИ И Я ЗАЛИЧИ ,КАТО НАЦИЯ!
Трагедията е ,че тази свръхсила,няма демократични традиции и не носи прогреса и просперитета ,необходими на страната ни,за нейното бъдещо развитие и добруването на народа ни!!!!Тази свръхсила ,винаги е била ДИКТАТОР от световна величина, и спирачка за световния прогрес!
цитирай
10. анонимен - Жан Виденов
13.05.2010 17:39
Само дето правителството на Жан Виденов падна изцяло заради външни фактори, и хора от собствените му редици, които го подведоха. Което заплашва и Бойко поради усложнената икономическа обстановка и неспособността му за овладяване на кризата. Предимството му е, че зад него седи Европейският съюз, докато при Жан Виденов бяха срещу него.
цитирай
11. анонимен - браво
13.05.2010 17:42
не трябва да се бърка доброто отношение на обикновенните руснаци към нас с официалната политика на империята , никога не може да очакваме че руската държава ни мислела доброто това е наивно , нито една държава не ни мисли доброто , точно наопаки или най-малкото всеки си гледа интереса
цитирай
12. ok3223 - Стадото
13.05.2010 17:53
Блее ли блее. За всичко виновно БСП. Докато беше 3-та коалиция. Всеки З-ти български туземец купи кола. Пари за бензин доволно. Накупиха си книжки(по-лесно било) и се избиха по пътищата. Още продължават. БСП-виновно. Икономиката тръгна нагоре, резерва от 4 милиарда бе увеличен на 8 милиарда. БСП виновна. Безработицата намалена , едно цифрено число. Пенсиите на пенсионерите увеличени близо 2, да, да, два пъти. БСП виновна. Не приватизираха(не откраднаха) нищо. БСП виновно. Увеличиха заплатите на няколко пъти. Пак виновни.И тн, и тн. Въпреки че в тази тройна коалиция БСП беше в малцинство, и каквото и да направи, без съгласието на Царо и Турчина Доган, не можеше да стане. Нужно винаги било тяхнато съгласие. Масларова крала, на съда нищо. Гадна кампания на печени мошеници и крадци, които викат дръжте крадеца. Сега туземчета ще видите какво значи " образчово и честно Управление". Как се приватизира и продава(подарява)за стотинки. Почнаха с болниците. Закриват, продават от 400 болници-270. Енергата- държавния дял се приватизира, продава, подарява. Имотите на БАН на стойност около 2 милиарда се готвят да приватизират, подарят на ГЕРБ-ерските спонсори. Наред са централите, БДЖ и наред каквото е останало.
Тепърва ще видите какво е герберополицейска демокрация и грабежи скъпи туземци.
ОНО НАРОДО КАКВО СИ ПОСЕЕ, това жъне. Какви управници си избере, таков че му е живото. А дено от сутринта се познава, нали?
цитирай
13. анонимен - Не
13.05.2010 17:55
докато народа е беден никой не може да ни оправи , проблема е в ниските доходи, беден народ..................
цитирай
14. анонимен - до №12
13.05.2010 18:06
Може и да си прав за новото управление само че обърни внимание че говориш в бъдеще време какво щяло да стане . Докато крадците от БСП всички вече ги познаваме ще ти изброя само няколко . Масларова -луксозен частен хотел с крадени пари от социално слабите, шефа на БСП Варна Гуцанов - най-голямата мутра в района и контрабандист, шефа на БСП Пловдив Гергов -открадна панаира, Батко и Братко 120 милиона от пътищата откраднати, откраднати пари по сапард от Стойков и КОМПАНИЯ и МНООООГО ДРУГИ СПИСЪКА Е БЕЗКРАЕН какво ще кажеш , може би не са виновни ще ги защитиш ли тия крадци , които са крали и от и твоите деца включително
цитирай
15. анонимен - до 14
13.05.2010 18:08
пропусна наистина много имена , но на СТАНИШЕВ ДЕТО РАЗДАДЕ ЧРЕЗ ЗАМЕНКИ ППЛАЖОВЕТЕ И ПЛАНИНИТЕ И СЕ НАЛАПА МИЛИАРДИ НЕ СИ ПРАВ ДА ГО ПРОПУСКАШ
цитирай
16. анонимен - Джон Кенет Гълбрайт беше един от ...
13.05.2010 18:09
анонимен написа:
Джон Кенет Гълбрайт беше един от първите, които предупредиха: “Аз внимателно подбирам думите си, това което искате да правите е лудост”.

Обикновенните хора разбират на свой гръб, че: Решаване проблемите на социализма не става чрез реставрация на капитализъм.

Социализма става чрез преобразуване на капитализма, както е казал Тодор Живков, не може да има социализъм без капитализъм. И ще си позволя да го цитирам "Може да решиш проблема само ако имаш пари, ка немаш пари кво решение ще взимаш бе, може да решава само тоя който има пари ха ха ха" :)))
цитирай
17. анонимен - Блее ли блее. За всичко виновно БСП. ...
13.05.2010 18:15
ok3223 написа:
Блее ли блее. За всичко виновно БСП. Докато беше 3-та коалиция. Всеки З-ти български туземец купи кола. Пари за бензин доволно. Накупиха си книжки(по-лесно било) и се избиха по пътищата. Още продължават. БСП-виновно. Икономиката тръгна нагоре, резерва от 4 милиарда бе увеличен на 8 милиарда. БСП виновна. Безработицата намалена , едно цифрено число. Пенсиите на пенсионерите увеличени близо 2, да, да, два пъти. БСП виновна. Не приватизираха(не откраднаха) нищо. БСП виновно. Увеличиха заплатите на няколко пъти. Пак виновни.И тн, и тн. Въпреки че в тази тройна коалиция БСП беше в малцинство, и каквото и да направи, без съгласието на Царо и Турчина Доган, не можеше да стане. Нужно винаги било тяхнато съгласие. Масларова крала, на съда нищо. Гадна кампания на печени мошеници и крадци, които викат дръжте крадеца. Сега туземчета ще видите какво значи " образчово и честно Управление". Как се приватизира и продава(подарява)за стотинки. Почнаха с болниците. Закриват, продават от 400 болници-270. Енергата- държавния дял се приватизира, продава, подарява. Имотите на БАН на стойност около 2 милиарда се готвят да приватизират, подарят на ГЕРБ-ерските спонсори. Наред са централите, БДЖ и наред каквото е останало.
Тепърва ще видите какво е герберополицейска демокрация и грабежи скъпи туземци.
ОНО НАРОДО КАКВО СИ ПОСЕЕ, това жъне. Какви управници си избере, таков че му е живото. А дено от сутринта се познава, нали?

Ама нека бре, нека тоа простия народ това заслужава. Всеки народ си заслужава управниците така че нека продават. И горите да продадат, земята и морето, и бдж, и шипка да продадат за строителен материал бая камък има в нея, и жените да продадат (те и без туй сами се продават поне дръжавата да изкара некой лев), сичко да продадат.Тоа простия народ нищо не заслужава, тръгнали да ми реват че се било продавало всичко и се разграбвало, ми че то да не е ваше бре ? вийй ли сте го правили?Правили са го тия де ги плюете комунистите и те сега ше си го продат.
цитирай
18. анонимен - Крайно време е да се разбере в Бъл...
13.05.2010 18:39
анонимен написа:
Крайно време е да се разбере в България,че всичките леви и комунистически формации, изповядващи русофилство и славянска привързаност,не са нищо повече от ПЕТА КОЛОНА НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ И ПРОВОДНИЦИ НА ПОЛИТИКО-ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, НА ЕДНА СВРЪХСИЛА,ЖЕЛАЕЩА ДА ВКЛЮЧИ БЪЛГАРИЯ В СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРЕДЕЛИ И Я ЗАЛИЧИ ,КАТО НАЦИЯ!
Трагедията е ,че тази свръхсила,няма демократични традиции и не носи прогреса и просперитета ,необходими на страната ни,за нейното бъдещо развитие и добруването на народа ни!!!!Тази свръхсила ,винаги е била ДИКТАТОР от световна величина, и спирачка за световния прогрес!


Правилно !!! Смърт за Русия и славянските народи !!! Да живеят братята Американци и Великобританци, които не са диктатори от световна величина, ами винаги са помагали на бедните народи, като са им доставяли машини, с които по-лесно да си добиват полезните изкопаеми !!!
цитирай
19. martinluther - Не е ли малко късно ?
13.05.2010 18:55
Ейй като беше БСП на власт никой ни гък ни мък, са като ги нацепи Бойко, вече сички големи антибесепари станаха? Както след 10 ноември се появиха повече антикомунисти от колкото по време на комунизма - комунисти, и сега така. На умряло куче нож, че вадим ?
цитирай
20. анонимен - Този анализ е кух!!!
13.05.2010 19:43
Дори е твърде силно да се нарича анализ. А като се има предвид кой е автора - бих го нарекъл злобен пасквил с елементи на фантазия. Не може да има никакво сравнение между трите правителства! Луканов търсеше път към социален капитализъм, Виденов искаше социализъм с човешко лице, а Станишев реши, че е възможен либерален неосоциализъм. Разликите в издънването са огромни. На Луканов мупомогнаха "здравите сили" в партията. На Виденов - сериознивъншни фактори, подкрепени от жадни за власт псевдодисиденти и тайфа лумпени. Станишев стана жертва на собствените си неизбистрени идеи за съвместяване на либерализъм в икономиката и провеждане на социална политика. Просто последната не се случи, но доста хора си напълниха джобовете! Колкото до автора - беше време, когато смятах, че е наясно с новите икономически процеси, протичащи в нещастната ни страна. Когато започна да прелита от един политически проект на друг ми стана ясно, че просто иска да си оправи положението. Затова и съдебната система сега се интересува от него /не че тя е много читава!!!/. Това е - в мътна вода - мвого рибари и Сашко най-отпред!
цитирай
21. veshter - Блее ли блее. За всичко виновно БСП. ...
13.05.2010 20:32
ok3223 написа:
Блее ли блее. За всичко виновно БСП. Докато беше 3-та коалиция. Всеки З-ти български туземец купи кола. Пари за бензин доволно. Накупиха си книжки(по-лесно било) и се избиха по пътищата. Още продължават. БСП-виновно. Икономиката тръгна нагоре, резерва от 4 милиарда бе увеличен на 8 милиарда. БСП виновна. Безработицата намалена , едно цифрено число. Пенсиите на пенсионерите увеличени близо 2, да, да, два пъти. БСП виновна. Не приватизираха(не откраднаха) нищо. БСП виновно. Увеличиха заплатите на няколко пъти. Пак виновни.И тн, и тн. Въпреки че в тази тройна коалиция БСП беше в малцинство, и каквото и да направи, без съгласието на Царо и Турчина Доган, не можеше да стане. Нужно винаги било тяхнато съгласие. Масларова крала, на съда нищо. Гадна кампания на печени мошеници и крадци, които викат дръжте крадеца. Сега туземчета ще видите какво значи " образчово и честно Управление". Как се приватизира и продава(подарява)за стотинки. Почнаха с болниците. Закриват, продават от 400 болници-270. Енергата- държавния дял се приватизира, продава, подарява. Имотите на БАН на стойност около 2 милиарда се готвят да приватизират, подарят на ГЕРБ-ерските спонсори. Наред са централите, БДЖ и наред каквото е останало.
Тепърва ще видите какво е герберополицейска демокрация и грабежи скъпи туземци.
ОНО НАРОДО КАКВО СИ ПОСЕЕ, това жъне. Какви управници си избере, таков че му е живото. А дено от сутринта се познава, нали?

Абе ей! Боклук червен смотан! Каквото причинихти вие, червените, и вашите вождове и олигарси на България и българите, никой друг не е причинявал на страната и народа си - наистина превърнахте България в турски кенеф, боклуци долни! И смеете да говорите!? Смотаняк такъв, чупка от тук!
цитирай
22. анонимен - Комунистите.... в търсенето на "дървеното желязо"!
13.05.2010 20:42
Браво бе,№20!Другите били,виновни.....но,ние ,НИКОГА!Опитите с България,били толкова добронамерени че даже ,ще се разплача, от мъка и умиление за неуспехите на Партията-майка:"социален капитализъм","социализъм с човешко лице","либерален
неосоциализъм"....остава да се изпробва и ...."капиталистически социализъм",но не знам със сигурност ,дали ще оцелее някой в крайна сметка, от опитите на Партията ви!
Полечава се нещо,като :"желязно дърво","дървено желязо","дърво с желязна консистенция",железодърво "...и...????!
КОГО ЛЪЖЕШ ,БЕ ГОВЕДО ЧЕРВЕНО С НЕСКОПОСАНИТЕ СИ ПРОСТОТИЙ И ПИЛЕШКИЯ СИ МОЗЪК, СВИКНАЛ САМО НА КОМАНДИ И ЗАПОВЕДИ СВИШЕ!
ВИЕ И ЦЯЛАТА ВИ ПАРТИЯ СТЕ АБСОЛЮТНИ ПРОВОДНИЦИ НА РУСКАТА ИМПЕРСКА ПОЛИТИКА,ТУК В БЪЛГАРИЯ!ВСИЧКИТЕ ВИ ДЕЙСТВИЯ И ПРИКАЗКИ,СА ПРОДИКТУВАНИ ОТ СЕРВИЛНОСТ И УГОДНИЧЕСТВО НА МОСКВА!
ЗАВЕТНАТА ВИ МЕЧТА Е--БЪЛГАРИЯ,ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ !!!!НИЩО ПОВЕЧЕ!!!!
цитирай
23. анонимен - Да ти еба майката седесарска мършо.
13.05.2010 20:50
Твоити простаци са провалени още от майчината утроба.
цитирай
24. veshter - До анонимният №23
13.05.2010 21:09
Вие, другарю анонимен червен боклук, сте представителна извадка от цървулите и кундурджиите с каскети, дето едно време слязоха от Балкана уж да градят нов справедлив за всички строй, а сътвориха нещо невиждано и нечувано - комунистически капитализъм от най-първобитен вид. Та комунистическите капиталисти, синчетата на вашите вождове и червени дерибеи, изплюскаха и ограбиха де щото видят и сварят, като накрая се изсраха върху народа и държавата си. Включително и върху таки ва като вас, кухи чугунени тикви, дето вече 20 години гласувате за тях! Сега може да идете да им цунете ръчица а и не само! Боклук такъв, комунистически!
цитирай
25. анонимен - АНБО-СТ.СТАМБОЛОВ
13.05.2010 21:44
Можеш да ме псуваш,колкото ти душа иска, 23...!Изобщо не ме бърка ,това!!!!
Но ,запомни:....Мира, няма да ви дадем,.. ще ви навираме, винаги истината в очите и
ще трошим зъбите, на мръсотийте,лъжите и клеветите ,с които си служите за да
заблуждавате хората и ги ограбвате безнаказано!!!!
ТОВА Е НАШЕТА ,ОСНОВНА ЦЕЛ:...ДА БЪДЕМ,ГАДНОТО И ОТРОВНО ТРЪНЧЕ ,В ОМАЗАНИТЕ ВИ ЧЕРВЕНИ ЗАДНИЦИ....ИЛИ ОСТРАТА ТРЕСЧИЦА ,ПОД МРЪСНИТЕ ВИ И ЗАКРИВЕНИ, ГРАБЛИВИ, ПАРТИЙНИ НОКТИ!!!!!
цитирай
26. анонимен - VIP i gotovo be nomer 24
13.05.2010 22:17
ako maikata e ubava i pravi sini svirki, dai ia posle nasam. imame edin ciganin de po cel dan se drapa legnal na zemiata i saka da klicne nesto VIP, kakto kazva Vaginalno Izvetsna Putka
цитирай
27. thedarkangel1977 - Не че разбирам много от политика. . . ...
13.05.2010 22:24
Не че разбирам много от политика...
макар че съм на 33...
нямам познания в областта на политологията...

но според личното ми мнение - червените имаха много силни фигури в началото - когато Бай Тошо бе принуден да предаде трона си на България...
уви, тези ярки фигури днес са дълбоко в земята - мир на праха им...
Андрей Луканов и Николай Добрев направиха много за страната ни - но бяха неудобни и ... днес не са сред живите...
А помните ли автора на прословутата по онова време фраза "За бога братя, не купувайте!"...

Но някъде през тези 20 години, влиянието се загуби, избледня на фона на синьото присъствие...
И когато народа се разочарова, и откри колко празни са обещанията на Фильо Диитров, Надето, Иванчо и др. - реши пак да повярва на червените....
и те изгряха отново на политическия небосклон - но не можеха да греят толкова ярко като преди... просто народа се умори да бъде лъган...

затова днес сте разочаровани от Серьожа и Жорко Първанов - макар че в него не търсете вина - той е пионка в ръцете на други...
затова утре ще сте разочаровани от бате Бойко .... защото ще откриете колко празни са били обещанията които даде...
и аз ще съм сред разочарованите - но докато това стане - ще вярвам че бате Бойко ше ни спаси
цитирай
28. анонимен - да съдебната система
13.05.2010 22:24
не е читава,но е тя е продукт на този дето седи зад Красьо Черния.Главен прокурор,ВСС,окръжни прокурори и други и други избрани на ПАРТИЕН ПРИНЦИП без значение кой колко стаж има кой как си върши работата,БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ, важно да е нашия човек,а че няма завършени дела,че има съдии и прокурори с по 120 забатачени дела,е кво ми пука е репликата най често.
цитирай
29. анонимен - ХА,ХА....СИНЬОТО ПРИСЪСТВИЕ,КАЗВАШ....
13.05.2010 23:33
СИНИ ЛИ....КАКВИ СИНИ, БАЛНУВАШ, 27.....??СИНИТЕ,ТЕПЪРВА ЩЕ ИДВАТ!!!!!
ТЕЗЕ "СИНИ" ,КОИТА ЗНАЕШ,СА.....ДОБРЕ ПРЕБОЯДИСАНИ "ЧЕРВЕНИ""!!!!
ПРЕБОЯДИСАХА СЕ СИНКОВЦИТЕ,...КЪДЕ ОТ СТРАХ ,КЪДЕ ОТ АЛЧНОСТ....ТА ДА ПИПНАТ ПАРАТА!!!!!...ВАШАТА МЪКА, ЗАПОЧВА ТЕПЪРВА,ЩОТО НЯМАТЕ ПОЛЕ ЗА МАНЕВРИ ВЕЧЕ ,НИТО ПОЛИТИЧЕСКИ ПЛАТФОРМИ ....ЩОТО И ТОРБАТА С ЛЪЖИТЕ ,СВЪРШИ!!!!....РАЗБИРАШ,ЛИ????
цитирай
30. анонимен - странно
14.05.2010 00:27
брех, разбрахме че да дойде на бориславова мензиса е виновно бкп. и да не дойде на бориславова мензиса е пак виновно бексапе....

то бива бива седерастка безмозъчност, ама това писание по-горе вече е невероятна простотия...


я по добре обясни, как така една четвърт от резерва гениалните некомунисти го изхарчиха за десет месеца, и се канят да го преполовят за следващите шест месеца и пак ли комунистите са им виновни?
цитирай
31. podvodni - Уважаеми г-н Томов, ако целта Ви бе ...
14.05.2010 01:03
Уважаеми г-н Томов, ако целта Ви бе да изкарате простотията и глупоста на яве, успяхте. Такива кретенски коментари с изключение на 2-3 рядко съм срещал. И всичко това провокирано от един изключително слаб пост, който по същество не казва нищо. В голямата си част е в стил а ла ГЕРБ и Б.Б. Повърхностият анализ на управленията без да се посочат истинските причини довели до техният край, изгражда неправилна представа за същноста на прехода. Например: Луканав бе един от хората инициатори на плана Ран-Ът. В неговата компания попада и сегашният "финансов корифей" Иван Костов. Да, на Луканов се попречи да изпълни ангажиментите по плана за скоростна и безогледна приватизация, но неговото протеже Костов довърши това дело. Да, по времето на Виденов имаше невероятна инфлация и липса на хляб. Но запитвал ли се е някой как стана така че хлябът се появи още на вторият ден след като Виденов подаде оставка? И то в достатъчни количества, без внос на зърно? А защо банките спряха да изкопуват долари 7 дни преди Виденов да си подаде оставка? Каква информация имаха?
Ако се продължи детайлно могат да се зададат още десетки въпроси на който отговорите ще са крайно интересни. Но неудобни за някои!
Г-н Томов това не е новото мислене и новите ценности. За сега това е печалившо, но уверявам Ви ще бъде много, много кратко. По-кратко отколкото може и да си представите. Поемате по грешната пътека. Все още имате време да се поправите. Ако ли не, то това ще е Вашият политически край.
Поздрави!!
цитирай
32. veshter - до podvodni -
14.05.2010 07:01
Уважаеми г-н Младенов, незная каква е била целта на г-н Томов, пишейки статията, но ще ви кажа кое-що друго - всичката онази гадост, която ни се стовари на главите след промените бе инициирана не от разни Ран-Ътовци, а най-вече от престъпната комунистическа партия и нейните верни хиени - момчетата от ДС. Но не от извънщатните а от щатните служители на на 6-ти и 1-ви отдели на ДС. Както разбира се и от Лукановци и Огнян Дойновци. Тъй като БКП винаги е воювала срещу народа си, винаги го е смятала за свой враг, се почустваха длъжни още преди промените и най-вече след тях, да заграбят всичко до шушка що уж бяха съградили за същия този народ. Зад грабежа на онези 2,1 млрд. валутни лева от Външнотърговска, зад организираното обиране на и фалитите им, зад създаването на силовите структури от всякакви муцуни и получовеци, зад буквалното изтезание на народа - физическо, психическо и духовно - неминуемо седят гнусните червени ченгета на щат в ДС! Това никой не може да отрече! Те цял живот бяха обучавани да действат срещу "врага" /разбирай своя народ/ с всякакви гнусни средства - с изнудвания, тотална демагогия, разнопосочни слухове, насаждане на вцепеняващ страх, на тотална несигурност, на объркване, на захранване с дрога, разпространение на нелегално оръжие и толериране на банди тероризираще населението, на силово заграбване на всички печеливши бизнеси, безогледна контрабанда, чиито потоци пари пълнеха червените, пембени и всякакви други каси, унищожаване на образованието, медицинското обслужване и парализиране на полицията - ето, това са средствата, нахвърляни на-две на-три, с които вашите обични червени престъпници бяха обучавани в школите си да прилагат в тила на "врага" за да го унищожат и подчинят. Е, излязоха отличници, знае се, че ДС бе една от най-добрите - приложиха своите знания и можения на гърба на собствения си народ и го превърнаха в роб, превърнаха България в пустиня! Това не може да се отрече, поне от тези, които имаха малко сиво в кратуните си!
продължава:
цитирай
33. veshter - до podvodni -
14.05.2010 07:21
И още нещо, г-н Младенов - аз бях толерантен, бях възпитан, бях благосклонен към тази партия и членовете и, въпреки, че не и симпатизирах, защото съм така възпитан - да бъда човек, преди всичко! Но, г-н Младенов, след всичките тези 20 години аз се убедих, че не съм бил прав. Убедих се, че на онзи митинг, на 14.12.1989 г в София, трябваше да има кръв. Да, трябваше да избием всичките зъби на комунистите, за да се сврат в миша дупка /та като се гледат в огледалото да се сещат с умиление за собствения си народ/ и да не смеят да показват мордите си повече навън народните любимци Димитър Ивановци, Гоцевци, Младеновци, Лукановци, Дойновци и всякаква подобна сволоч! Трябваше да извадим начаса досиетата и да забраним да работят в държавни структури на всички работили на щат в ДС и на онези, писали доноси за ДС, както и на всички партийни секретари... Но понеже, г-н Младенов, българският народ е толерантен а не лумпенизиран, както твърдяха червените престъпници тогава, се смили над бъдещите си, довчерашни, господари. За което и до ден днешен всеки трезво мислещ българин съжалява! Та така - хората мразят от дъното на душите си комунистите и всичко свързано стях, те вече не могат да сдържат омразата си, защото тя бе таена 20 дълги години, които минаха като миг - ето, така изтече животът ни, младостта ни - червената челяд на довчерашните червени господари и велможи се превърнаха в "най-успешните бизнесмени" на всички фронтове на бизнеса - накъдето и да погледне човек в сложната плоскост на потоците пари /законни или незаконни/, ще види наредени един до друг комунистическо отроче, ченге, бандит, комунистическо отроче, ченге, бандит и т.н. до безкрайност! С подлост, ненавист, омраза и злоба към собствения си народ, комунистите отнеха бъдещето му и го заробиха още по-силно от преди - не с железни а с икономически окови. Та, не се сърдете, гн Младенов, на грозните думи с които хората ви хвалят - напълно сте си го заслужили. Дори се благодарете, защото категоричното ми мнение е, че трябваше да има румънски вариант у нас.
цитирай
34. анонимен - Много добре е извесно
14.05.2010 08:03
за кого работеха Луканов, Дойнов и с-ие.
цитирай
35. анонимен - Луканов бе топ-агентът на ЦРУ - Резидендът с главно Р
14.05.2010 08:15
Просто той раздаде парите и занеше у кого са и за да не ги издаде тези хора служеха и още служат. Не случайно ЦРУ разиграха номера с убийството за да го скрие. Има податки че Волен Сидеров е агент на Луканов и с него е отивал да се срещне във Франкфурт, когато направи цирка в самолета. Циркът бил защото е бил следен и се уплашил да не го разкрият. После за да потулят нещата американците инсценират катастрофа на Луканов(под новата си самоличност след "убииството") за да заличат следите и връзките си зи да не ги разкрият след изцепката със Сидеров. Така разследващите Сидеров да не могат да стигнат по нататък по веригата.
цитирай
36. анонимен - "катастрофата" е с хеликоптер
14.05.2010 08:17
"катастрофата" е с хеликоптер на следващия ден.
цитирай
37. анонимен - Като се има предвид
14.05.2010 08:26
че Луканов раздаде пари и имоти на основни политически партии не само на БСП, а и на СДС, ДПС и др. напрактика той създаде политическата система на "демократична" България. Всички облажили се работят за него, тоест за ЦРУ.

А и за царя се знаеше, че син му Кирил участвал в източването на Окенски флот от Луканов...
цитирай
38. boristodorov56 - Това е самата истина!
14.05.2010 08:27
анонимен написа:
Крайно време е да се разбере в България,че всичките леви и комунистически формации, изповядващи русофилство и славянска привързаност,не са нищо повече от ПЕТА КОЛОНА НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ И ПРОВОДНИЦИ НА ПОЛИТИКО-ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, НА ЕДНА СВРЪХСИЛА,ЖЕЛАЕЩА ДА ВКЛЮЧИ БЪЛГАРИЯ В СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРЕДЕЛИ И Я ЗАЛИЧИ ,КАТО НАЦИЯ!
Трагедията е ,че тази свръхсила,няма демократични традиции и не носи прогреса и просперитета ,необходими на страната ни,за нейното бъдещо развитие и добруването на народа ни!!!!Тази свръхсила ,винаги е била ДИКТАТОР от световна величина, и спирачка за световния прогрес!



Комунистите са безродници и еничари!

Сашо Апашо е от същия дол дренки !
цитирай
39. анонимен - Илюминате
14.05.2010 08:30
знаеш кой ни дава на турците.
ДИКТАТОР от световна величина сте вие сатанистите и вашия САЩ
цитирай
40. анонимен - ей до всички
14.05.2010 09:06
хора защо такава омраза един към друг вие всички дето се карате го правите заради хора които даже не познавате, те са крали и ограбвали а вие сте готови да се избиете един друг СМЕШНО Е
цитирай
41. анонимен - Тодор Христов Живков ???
14.05.2010 10:54
анонимен написа:
анонимен написа:
Джон Кенет Гълбрайт беше един от първите, които предупредиха: “Аз внимателно подбирам думите си, това което искате да правите е лудост”.

Обикновенните хора разбират на свой гръб, че: Решаване проблемите на социализма не става чрез реставрация на капитализъм.

Социализма става чрез преобразуване на капитализма, както е казал Тодор Живков, не може да има социализъм без капитализъм. И ще си позволя да го цитирам "Може да решиш проблема само ако имаш пари, ка немаш пари кво решение ще взимаш бе, може да решава само тоя който има пари ха ха ха" :)))


Т. Ж. БЕШЕ НАЙ-ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ ПО СВАЛЯНЕ НА ОТГОВОРНОСТ ОТ СЕБЕ СИ !!!

ЛИПСАТА НА ПАРИ Е ОПРАВДАНИЕ ЗА БЕЗДЕЙСТВИЕ.
цитирай
42. анонимен - Да мислим за България и българите ...
14.05.2010 11:04
анонимен написа:
Браво бе,№20!Другите били,виновни.....но,ние ,НИКОГА!

ВИЕ И ЦЯЛАТА ВИ ПАРТИЯ СТЕ АБСОЛЮТНИ ПРОВОДНИЦИ НА РУСКАТА ИМПЕРСКА ПОЛИТИКА,ТУК В БЪЛГАРИЯ!ВСИЧКИТЕ ВИ ДЕЙСТВИЯ И ПРИКАЗКИ,СА ПРОДИКТУВАНИ ОТ СЕРВИЛНОСТ И УГОДНИЧЕСТВО НА МОСКВА!
ЗАВЕТНАТА ВИ МЕЧТА Е--БЪЛГАРИЯ,ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ !!!!НИЩО ПОВЕЧЕ!!!!


САМО ДА НАПОМНЯ: ВОЙНАТА НА РУСИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИ НАДХВЪРЛИ 1 000 (ХИЛЯДА) ГОДИНИ. КОЙ НА КОЯ СТРАНА ЗАСТАВА СИ Е НЕГОВА РАБОТА.
цитирай
43. анонимен - Топ агент на ЦРУ, резидент ... едва ли !!!
14.05.2010 11:20
ПОЧТИ СИГУРНО Е ... РУСКИ АГЕНТ. ПРОФЕСИОНАЛЕН.
цитирай
44. анонимен - Двоен агент да
14.05.2010 11:58
но определено работи за Запада като продажника Горбачов. На Русия промяната излезе скъпо като и нас. Промяна трябваше, но не тази. Тази я напражиха западните империалисти за да ни завладеят и успяха.
цитирай
45. анонимен - Няма демокрация има
14.05.2010 11:59
само заблудени от пропагандата на империализма.
цитирай
46. анонимен - Китайския комунизъм
14.05.2010 12:00
е класически марксизъм
цитирай
47. karambol5 - Мдааааа. . . . . . . . . . ще се съглася с ...
14.05.2010 12:57
Мдааааа..........ще се съглася с написаното !
цитирай
48. therainss - ей...
14.05.2010 13:33
настоящият премиер също е БКП-кадър, дайте да не го забравяме!!!
цитирай
49. veshter - Ха-ха -
14.05.2010 14:20
Тук има няколко анонимни, започващи от анонимен 34-35, коментара от червени кенефи, които са си направо за Карлуково - не месете ЦРУ и не се опитвайте да заблуждвате хората - Луканов, Дойнов и сие са си ваши, червени боклуци. Същите като вас. Но с пари и влияние. И вие сте същите, но бедни като църковни мишки, заблудени червени боклуци. И въпреки всичко пак гласувате и подкрепяте престъпната комунистическа партия, която винаги ще си остане иностранен клон на КПСС. От което спокойно може да се заключи, че цялата червена върхушка, както и абдалите като вас, анонимни другари, дето гласуват за БКП-БСП и я подкрепят вече толкова години, са обикновени съветски шпиони - били на щат на Лубянка или най-вече от глупост, някаква си имагинерна вяра и най-вече от чиста проба родоотстъпничество. Но едно е абсолютно сигурно - Комунистите тотално се провалиха. Дойдоха уж с желанието да премахнат неправдите и да градят нов строй а всъщност воюваха срещу народа си, убиваха го, интернираха го, мъчеха го по всевъзможни начини, накрая го обраха до шушка, след което откраднаха и бъдещето му и накрая с кеф се изсраха отгоре. Краен съм, но така трябва - комунистите трябва да знаят, че народа ги мрази и ненавижда от дъното на душата си! Нали така, анонимни другари? Да са ви честити червените милиардери, олигарси и капиталисти - дебилчетата на червената ви върхушка, които са възпитани така, че са полезни единствено и само на себе си, ни на народ, ни на Родина!
цитирай
50. podvodni - До вещер
14.05.2010 23:27
Не зная колко Сте вещ (вещ -вещер) в нещата, но определено Сте жестоко заблуден. Омразата за Вашето нещастие (професионално и житейско) замъглява сънанието Ви. Според Вас "комунистите" градиха 45 години индустрия за да могат за 20 години да я унищожът и разграбят. Сам разбирате че този вид доводи са меко казано глупави. Както и всичко изписано от Вас. Позицията която защитавам по никакъв начин не ме прави червен, а човек с познания и най-вече способност за мислене. Което за съжаление е чуждо на Вас.
цитирай
51. veshter - до podvodni -
15.05.2010 08:09
Точно така - градиха нещо, но то се оказа каца без дъно. В момента в който руснаците спряха парите за България, икономиката и се срина за няма и две-три години. Останалото направиха тези, които имаха властта и парите - комунистите и ДС деятелите. Всичко друго е измислено от демагозите комунисти. И за каква индустрия говорим тук? За Кремиковци? Никой нормален човек не строи металургичен гигант в средата на държавата, далеч от пристанища и при смешни залежи на руда. Ами да вземе Плама? Същия случай. Примери хиляди. Да, имаше и полезни ходове за държавата, това е безпорно, но те малеят на фона на гадостите които се вършеха. И именно комунистите ограбиха и прибраха всичко за себе си. На някои дадоха готови куфари с пари, на други подариха предприятия. Повечето облражили се обърнаха всичко в къщи, курви и коли. Някои завъртяха парите и докато се отчитаха на червената сган нямаха проблеми. Някои, които забравиха кой им даде парите и летящия старт гушнаха скоропостижно букета. Явно тези доказани факти ви се губят някъде в умението да разсъждавате "правилно"? Но както и да е, личи че тенденциозно и типично демагогски се опитвате да извъртате нещата. Но да се върнем на главните действащи лица: правоимащите - истината е, че малцина са тези, които създадоха или запазиха някакво производство повечето изплюскаха всичко. Та съветите, които се опитвате да ми давате, ги давайте на вашите деца, внучета и правнучета - те може и да ви повярват. Аз съм свидетел на всичките простотии и гадости дето сътвориха червените и отдавна ги ненавиждам от дъното на душата си. Както и всички нормални българи. Така че - айде нема нужда!
п.п. И да не забравя най-важното - основната вина на комунистите и ДС кучетата им е, че целенасочено създаоха условия държавата, държавността, съдебната система, образователната система, медицинското обслужване, полцията, да бъдат изключително слаби. Повтарям - целенасочено. Защото риба се лови в мътни води и защото мразят и ненавиждат народа си. Е, чувствата ни са споделени.
цитирай
52. анонимен - ПОГРЕШНИ ЧУВСТВА КЪМ ПОГРЕШНИЯ ЧОВЕК (ЧОВЕЦИ).
15.05.2010 09:32
51. veshter - до podvodni - "Точно така - градиха нещо ... "
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Опитали учените да проверят може ли червеят да бъде научен. За целта го (червеят) пуснали да пълзи в стъклена тръбичка с две разклонения. На единия край, сложили храна. На другия край, слаб електрошок да го "чука по носа" когато сбърка. От 47 (Четиридесет и седем) опита, червеят се е научил БЕЗПОГРЕШНО да различава къде му е храната.

Поуката (важи и за г-н Александър Томов) - Надявам се 100-ина (Стотина) опита да бъдат достатъчни на българските икономисти за да разберат къде е храната на българския народ.

ДРЪЖТЕ ГЛАВИТЕ НА СТУДЕНО, КРАТАТА НА ТОПЛО.

КАТО НИКОЙ ДРУГ ПЪТ ТРЯБВА ДА ДЪРЖИМ ГЛАВИТЕ СИ НА СТУДЕНО.

цитирай
53. thedarkangel1977 - Уважаеми г-н Томов, ако целта Ви бе ...
30.07.2010 18:09
podvodni написа:
Уважаеми г-н Томов, ако целта Ви бе да изкарате простотията и глупоста на яве, успяхте. Такива кретенски коментари с изключение на 2-3 рядко съм срещал. И всичко това провокирано от един изключително слаб пост, който по същество не казва нищо. В голямата си част е в стил а ла ГЕРБ и Б.Б. Повърхностият анализ на управленията без да се посочат истинските причини довели до техният край, изгражда неправилна представа за същноста на прехода. Например: Луканав бе един от хората инициатори на плана Ран-Ът. В неговата компания попада и сегашният "финансов корифей" Иван Костов. Да, на Луканов се попречи да изпълни ангажиментите по плана за скоростна и безогледна приватизация, но неговото протеже Костов довърши това дело. Да, по времето на Виденов имаше невероятна инфлация и липса на хляб. Но запитвал ли се е някой как стана така че хлябът се появи още на вторият ден след като Виденов подаде оставка? И то в достатъчни количества, без внос на зърно? А защо банките спряха да изкопуват долари 7 дни преди Виденов да си подаде оставка? Каква информация имаха?
Ако се продължи детайлно могат да се зададат още десетки въпроси на който отговорите ще са крайно интересни. Но неудобни за някои!
Г-н Томов това не е новото мислене и новите ценности. За сега това е печалившо, но уверявам Ви ще бъде много, много кратко. По-кратко отколкото може и да си представите. Поемате по грешната пътека. Все още имате време да се поправите. Ако ли не, то това ще е Вашият политически край.
Поздрави!!

е това е нашата младеж, вашето продължение на поколението... или се срамувате от нас и от нашия начин на мислене?
искрено се надявам да ме причислите в графата 2-3 поста...
иначе...
обещавам да си оправя мисленето, то да почервенее и да ви се хареса :)
цитирай
54. анонимен - КОЙТО ИДВА ВИНАГИ Е ДЕМОКРАЦИЯ- КАТО СЕ НААКА /ВСИЧКИТЕ/ СА ЧЕЛВЕНИ БОКЛУЦИ
14.10.2010 21:05
КОЙТО ИДВА ВИНАГИ Е ДЕМОКРАЦИЯ- КАТО СЕ НААКА /ВСИЧКИТЕ/ СА ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ, РУСКИ АГЕНТИ.
КАКТО И ДА Е, ТРАЯХТЕ СИ ВСИЧКИ- СТРАДАЙТЕ СИ.
НЯМА ДРУГ НАЧИН- ИЛИ ПРЕГЛЪТНЕТЕ ВСИЧКО И ДЕЙСТВАЙТЕ- ВСЕКИ ЗА СЕМЕЙСТВОТО СИ, ИЛИ ИЗЛЕЗТЕ НА СТАЧКА.
НО ПОМИСЛЕТЕ, ЧЕ И В КРАЯ НА 1 СВЕТОВНА ВОЙНА БЯХА ПРЕДАТЕЛИ И МОШЕННИЦИ- ЗАТОВА Я ЗАГУБИХМЕ. А НА 9 СЕПТ. 1944- ОЛЕЛЕ МАЛЕ! ПАК КРАХ.
СТИГА СТЕ СИ ЧЕШИЛИ ЯЗИКА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexandertomov
Категория: Политика
Прочетен: 253258
Постинги: 46
Коментари: 551
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930