Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2010 12:45 - ПОЗИЦИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ "БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ" ЗА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ПРОЕКТ "ПЪРВАНОВ"
Автор: alexandertomov Категория: Политика   
Прочетен: 6351 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 09.11.2010 14:08


На 04.11.2010г. в БТА от 13.00ч. се проведе пресконференция на политическа партия "Българска социалдемокрация". Ръководството на партията, в лицето на председателя на БСД Александър Томов, главния секретар - Бисер Смиленски, както и членове на ИС на партията - Радослав Радославов, Светозар Кръстев, представиха позиция за т.нар. политически проект "Първанов".

Ръководството на политическа партия „Българска социалдемокрация” обсъди и прие свое становище по повод т.нар. политически проект „Първанов”. Причината за обсъждане  на въпроса преди самият проект да е обявен е, че представители на президента Г. Първанов, са се срещали с членове на ръководството на БСД и са предлагали „съвместна работа”. Изрично трябва да подчертаем, че поканите са направени в лично качество, а не по отношение на самата политическа партия като политически субект.

Ръководството на БСД заявява ясно, че нито като политическа партия, нито като отделни ръководители,  има намерение да участва в подготовката на подобно гражданско сдружение.

Какви са аргументите за подобно решение?

 

1)     Очевидно става дума за „политически проект”, а гражданското сдружение е само прикритие за по-далечни  политически цели.

2)     Амбицията на президента Г. Първанов и по-скоро на хората около него е да запълнят свободната ниша в ляво-центристкото политическо пространство. Това е поредният опит на едни и същи лица да създадат ляво-центристка групировка като продължение на БСП и да я спасят от политическа изолация. Главните организатори на сегашното  гражданско сдружение са същите тези лица, които през 2001г. лансираха и погубиха проекта „Нова левица” и които по-късно активно участваха в Тройната коалиция, управлявала България в периода 2005 – 2009г. Не е пресилено да се каже, че Г. Първанов беше основен дизайнер на тези провалени проекти.

3)     Ние нямаме  доверие в подобен граждански проект, защото той цели да прикрие провала на Тройната коалиция и да даде политически шанс на някои от хората, които носят основната вина за днешния икономически и социален срив на България. Президентът Георги Първанов е държавен глава на страната вече десета година или половината от целия преходен период. Именно през тези години България изостана значително от другите източноевропейски страни и загуби голяма част от икономическия си потенциал. Това е и периодът на мащабно разграбване на голяма част от българските земи и гори, чрез т.нар. „заменки”.

През втория мандат на Г. Първанов,  европейските фондове за България бяха спряни, заради „корупция по висшите етажи на властта”, въпрос, който бе на практика подминат от държавния глава.

Първанов имаше 10 години да се бори за възраждане на България, но той предпочете да мълчи или да говори с общи приказки за проблемите. Предпочете  да замазва тези проблеми, вместо да ги решава. Това особено се прояви през последните 4 години, през които управляваше т.нар. Тройна коалиция.

4)     Изпълнителният съвет на политическа партия „Българска социалдемокрация” смята, че преустройството на лявото пространство не може да се извърши чрез фиктивни  граждански сдружения, зад които стоят лица и структури, пряко отговорни за икономическия и социалния срив на страната.

Партия „Българска социалдемокрация” е вече 15 години в опозиция. Ние не участвахме на последните парламентарни избори поради неравноправните условия, в които бяхме поставени и незаконните атаки срещу нашия лидер.  Но ние заявяваме, че ще участваме активно в преструктурирането на лявото пространство и в извеждането на българската икономика от задънената улица, в която е вкарана.

5)     Искаме да подчертаем още едно обстоятелство: не е далновидно държавният глава на страната да участва като патрон, „плей-мейкър” (по неговите собствени думи) или дори като покровител на движение с политически цели. Това намалява рязко силата на президентската институция, защото я превръща в партийно-политическа, в страна на политически процес. Предупреждаваме, че това може да има тежки последствия както за  единодействието на властите, така и за външния престиж на страната.

6)     Като лидер на БСП, а и като президент на страната, Г. Първанов не се противопостави, а напротив, поддържаше противоконституционното „генно партийно инженерство” и омаскаряването на неудобни политически лица главно в левия спектър. Тези му действия не бива да се забравят и пренебрегват.

Националният и Изпълнителният съвет на БСД призовават всички българи със социално мислене да подкрепят програмите за  икономическо и социално обновление на страната, които ще бъдат обсъдени и на Националния социалдемократически събор на 26. Март 2011г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Тагове:   партия,   позиция,


Гласувай:
9



1. veskoveselqka - !!!!
11.11.2010 11:52
Провалът на Тройната коалиция няма как да бъде прикрит - той е очевиден за всички, защото в крайна сметка, ние се потърпевшите
цитирай
2. анонимен - razbira se v taq durjava kakto vi...
11.11.2010 12:02
razbira se v taq durjava kakto vinagi ni6to ne e nared
цитирай
3. анонимен - пффффффффффффффффф
11.11.2010 12:18
пффффффффффффффффф
цитирай
4. анонимен - и сега какво - ще се окаже, че томов си ...
11.11.2010 12:28
и сега какво - ще се окаже, че томов си е чист, а комунягите са го натопили?????
цитирай
5. miropunchev - абе това си е чисто фиктивна партия - ...
11.11.2010 13:46
абе това си е чисто фиктивна партия - продължение на БСП и нищо друго
цитирай
6. анонимен - първанов - скапан комунист
11.11.2010 14:38
първанов - скапан комунист
цитирай
7. анонимен - Аз за човека, който за да си осигури ...
11.11.2010 16:28
Аз за човека, който за да си осигури втори мандат създаде най-престъпното управление на прехода - тройната коалиция няма да гласувам.
цитирай
8. анонимен - динственото, което можем да нап...
11.11.2010 16:29
динственото, което можем да направим е да се опитаме да използваме пазарната конюнктура, за да печелим. През комунизма е било лесно: какъвто и боклук да произведеш, братята руснаци ти го взимат, а сега какво е... трябва да го произвеждаш евтино и качествено... Тази нужда за ефективност не се харесва на пролетариата.... Затова пролетариата не иска ефективност, а иска, ако може нищо да не прави, а партията-майка да ги обгрижва...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexandertomov
Категория: Политика
Прочетен: 253276
Постинги: 46
Коментари: 551
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930