Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2012 12:58 - Няма кой да помогне на ЦСКА с "Титан"
Автор: alexandertomov Категория: Спорт   
Прочетен: 1051 Коментари: 0 Гласове:
0



Бившият президент на ЦСКА Александър Томов даде кратко интервю пред "Тема Спорт". В него той говори за отношението на държавата към "червения" клуб, за интереса на "Газпром" към Левски и работата на Георги Илиев на "Армията".
 
- Г-н Томов, смятате ли, че държавата има по-специално отношение към Левски спря­мо ЦСКА? На „Герена" бе доведен ВТБ, а сега клубът е пред договор с "Газпром", докато за червения клуб не бе уреден нито един солиден инвеститор?
- Първо, ще кажа нещо принципно - как се различават двамата министър-председатели -този и предишният. Настоящият праща мултинационални компании в отборите. Докато предишният в лицето на Сергей Станишев пращаше прокурори и ДАНС, за да превземе ЦСКА. В този смисъл нещата са много различни - единият разрушаваше и малтретираше шампиона на България, а вторият подпомага футбола. Що се отнася до въпроса защо в Левски, а не в ЦСКА, отговорът е еднозначен. С тези собстбеници никой сериозен инвеститор не иска да се ангажира. Това е краткият ми отговор относно случилото се.

През последните години ЦСКА винаги е бил отритнатият от държавата отбор?
- Така е. Въпросът е как държавата винаги е имала за Левски, а за ЦСКА не. Не мога да отговоря. В случая на мен ми се струваше, че ако групата "ЦСКА-Възраждане" бе влязла в клуба, сега "Газпром" щеше да е спонсор. Тъй като това не се случи, пропадна и сделката. Според мен никой не иска да се ангажира с ненормалните дългове, които са натрупали тези двама господа (б.а. - визира собствениците на ЦСКА). Безкрайните неплащания и дела в годините. Разбира се, това не е нормална политика. Работата срещу ЦСКА почна още през 2008 година. Отнеха ни незаконно шампионската титла. След това БФС очевидно е доминиран от хора, които стоят по-близко до Левски. Така че всичко това не е приятно за ЦСКА.
 
Собствениците бяха дали срок, че до 15 ноември ще изплатят дълговете и ще са готови да се разделят с клуба. ФИФА пък е на път да свали мониторинга от ЦСКА, което говори, че задълженията са изчистени.
- Те толкова много лъжат, че каквото и да кажат, човек трябва да го приеме с усмивка и нищо повече.
 
Какво толкова щеше да направи "ЦСКА-Възраждане", за да накара енергийния гигант "Газпром" да инвестира на "Армията"?
- Мисля, че "ЦСКА-Възраждане", ако бяха влезли, в момента клубът щеше да има голям спонсор. Независимо как щеше да се казва - дали "Газпром", или някой друг. Но щеше да има много крупен международен спонсор. Но при тези хора и много неясни въпроси ми се струва, че това не може да се случи. Въпреки усилията на Стойчо и Жоро Илиев.
 
Как оценявате работата на Георги Илиев, който месец и половина е в ЦСКА?
- Рано е да се каже. Каквото и да направи той, в един момент ще опре до плащания. След като няма пари за развитие и след като не му се предоставят такива, след като се правят поредните схеми и схемички и се играе с поредните адвокатски номера... По този начин не може да се случи нищо стратегически добро за ЦСКА. Надявам се искрено и той, и Стойчо да успеят, защото са много сериозни фигури бачкатори. Искат да помогнат. Но ЦСКА си изисква минимум 5-6 млн. евро на сезон. Без тях клубът не може да бъде на ниво. Не може да е конкурентен. Сега се създаде много голям дисбаланс между ЦСКА и Левски. Трябва да се признае това... Мисля, че г-н Борисов ще намери някакво решение. В момента обаче нещата са много неблагоприятни и неравнопоставени. И Левски, и Лудогорец имат сериозни собственици.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alexandertomov
Категория: Политика
Прочетен: 253317
Постинги: 46
Коментари: 551
Гласове: 118
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930